events – next up

Wabi Sabi

Beauty of imperfection

Saturday

27 January 2024

Sunday
28 January 2024 – Ghent

Model: Jana De Guchtenaere, Amy Van Weert
Pictures by: Carolin Thiergart, Nino Bektashashvili Photography, Mahdi Esmailoghli

 

Could I be, was I there?

It felt so crystal in the air

I still want to drown, whenever you leave

Please teach me gently, how to breathe

Wabi Sabi

Wabi: verdriet, verlatenheid en eenzaamheid, maar vanuit de poëzie vervormd tot iets dat staat voor eenvoud, het ontbreken van materialisme en nederigheid. Wabi roept op tot rustieke eenvoud en rust van natuur of objecten, een zekere vanzelfsprekende elegantie. Laat het nu net deze elegantie zijn die Amy en Jana voor je lens brengen. 

Sabi: ‘de bloei van de tijd’ – de schoonheid of sereniteit die komt met de jaren. Sabi is het roesten, de authenticiteit, het bewijs dat niets voor altijd is en het gegeven dat schoonheid vluchtig is.

Deze wijsheid en levensstijl vind je terug in de prachtige architectuur en het interieur van deze unieke shootlocatie.  Geniet van een shootervaring in alle rust en schoonheid. 

Models
Amy Van Weert

 

Amy zette haar eerste pasjes in de dansschool op zeer jonge leeftijd en wist al snel dat haar passie voor dans groter was dan enkel een hobby. Zo startte ze haar opleiding aan het Kunsthumaniora hedendaagse dans in Antwerpen. Ze zette haar studies verder met een bachelor voor moderne dans in Berlijn. Dansen is haar grote passie en creatieve outlet. Hierna deed ze een succesvolle auditie voor de Martha Graham School in New York. Na een enorm leerrijke ervaring in New York, is Amy weer een tijdje in België en vult ze ook dagen naast dans ook met modellenwerk.

Jana De Guchtenaere

 

Heel blij dat ik deze shootdag ook zelf model kan staan. Voor wie het gezicht achter BEdressed nog niet kent, stel ik me graag nog even voor. Ik ben Jana, een Belgisch freelance model uit Gent. Naast mijn werk als logopediste, heb ik zo’n 5 jaar ervaring als foto- en videomodel en styliste. Ik werk voornamelijk in volgende genres: portret, fashion, beauty, editorial, handmodel en bodypaint. Flow posing en expressieve shots vind ik belangrijk. Verder ben ik een gepassioneerd biker en is een shoot met mijn Suzuki motor ook mogelijk. 

Styling

Outfits door BEdressed. Zowel elegante jurken als meer rustieke, sobere kledij. Heb je zelf outfits of accessoires die je wil uitproberen in dit concept, breng je deze gerust mee. 
Makeup and hairstyling by Jana DG. 

Locatie

De exacte locatie volgt na inschrijven. Hieronder enkele beelden van de site. De locatie heeft ook veel rustieke hoekjes, waar het mooi werken is. Het huis heeft 4 verdiepingen met twee terassen, waaronder een bamboeterras.
Gelijkvloers: lange gang, rustieke muren, lange zitbank, rustarea met open haard en bamboeterras.
Etage 1: woonkamer met grote ramen, keuken, eettafel
Etage 2: badkamer, terras, unieke trap naar de slaapkamer, prachtig zicht op de wenteltrap van bovenaf.
Etage 3: slaapkamer met veel lichtinval

 

Goed om weten:

– Er zijn steeds maximaal 2 modellen en 2 fotografen op de site, zodat je heel rustig, één op één kan werken.

– Je beweegt je als fotograaf volledig vrij over de site. We voorzien geen vaste setups. Natuurlijk kunnen we gerust sturen indien gewenst. 

– Er zijn veel rustieke hoekjes, waar het mooi werken is. Aangezien dit een shoot in de winterperiode en een rijhuis is, is het daglicht beperkt en vallen sommige hoeken donker uit. Een extra licht is daarom aanbevolen, maar uiteraard ieder zijn eigen stijl.

– De locatie is naar de Wabi Sabi filosofie eerder ingetogen. Zo creëren we een heel ingetogen, ontspannen sfeer. Breng daarom enkel het fotomateriaal mee dat je effectief zal gebruiken. 

– De locatie is in Gent centrum.  Ideaal om erna nog heerlijk even het stad in te duiken. Je kan parkeren in de ondergrondse Sint-Michielsparking, Kouter of Center Parking.
Andere optie is parkeren op een P+R en vervolgens de tram nemen. Tram 1 en 4 op enkele minuten wandelen. Vraag me gerust meer info voor jouw trip. 

 

Werkwijze

We werken één op één in slots van 1,5 uur. Je shoot 45 min met model 1 en vervolgens 45 minuten met model 2. Indien je als duo met een collega fotograaf inschrijft, kan je het slot zelf indelen zoals gewenst. Bijvoorbeeld een duoshoot met beide modellen samen is dan ook mogelijk.

Wat breng je mee?

Je eigen camera en eigen belichting is aan te raden indien je dit hebt. Aangezien dit een shoot in de winterperiode is, is het daglicht beperkt en vallen sommige hoeken donker uit. Een extra licht is daarom aanbevolen, maar uiteraard ieder zijn eigen stijl 😉 De site is ingetogen, dus neem niet oneindig veel materiaal mee. Optie om flitsmateriaal te lenen, contacteer me hiervoor. 

Slots

Zaterdag 27 januari 2024

Duoshoot: 45 min met Amy en 45 min met Jana

Slot 1: 13u – 14u30     full booked

Slot 2: 15u – 16u30     full booked

Slot 3: 17u – 18u30     1 place available

Soloshoot: 1u15 Jana
Slot 4: 19u – 20u15       booked 

Zondag 28 januari 2024

Soloshoot: 1u15 met Jana
Slot 5: 9u – 10u15         booked 
Slot 6: 10u30 – 11u45  booked 

Opgelet: tijdens slot 3 en 4 zal het buiten (schemer)donker zijn en niet mogelijk om met daglicht te werken.

Prijs

Duoshoot (slot 1, 2 en 3): €154,00/fotograaf
Soloshoot (slot 4, 5 en 6): €105,00/fotograaf

Inschrijven

– Fotografen en modellen ondertekenen een modellencontract op de dag zelf. Je krijgt dit contract vooraf doorgestuurd.

– We verwerken inschrijvingen in volgorde van ontvangen. Let op: je inschrijving is pas definitief na voldoen van de factuur.

– Indien tegen alle verwachtingen in, het minimum aantal deelnemers niet bereikt wordt, behouden we ons het recht om de shootdag te annuleren en een refund te voorzien.

– Opgelet: indien je een slot boekt, houden we dit vrij voor jou. Daarom kunnen we geen refund voorzien indien je binnen de periode van één week voor aanvang van de shoot annuleert.  Dit kan wel indien je een vervangende fotograaf voor je slot vindt.

Kan je er niet bij zijn deze keer, maar blijf je graag op de hoogte van volgende shootdagen? Registreer je dan hieronder op de nieuwsbrief.

Hoe schrijf je in?

MAIL:
info@bedressed.be

1. Gewenste slot

2. Factuurgegevens:
– naam en voornaam/bedrijf
– adres
– BTW-nr indien van toepassing

Je ontvangt een bevestigingsmail en kort nadien een betaalverzoek.

We kijken ernaar uit!

BEdressed dress rental